Claudio Doria

  • youfirst@doriatolle.com

Experiència

Sóc un advocat que exerceix a Espanya i amb més de 30 anys d’experiència, especialitzat en operacions de fusions i adquisicions i en contractació mercantil, amb un focus particular en l’assessorament a clients italians i d’altres països en les seves inversions i interessos a Espanya en diversos sectors. En particular, en els de la moda, el luxe, el retail, productes de consum i fabricació industrial en general.

He estat durant 15 anys un soci de Garrigues, una de les majors firmes legals a Espanya i Portugal i amb presència en el món, en el departament mercantil i de fusions i adquisicions, liderant la seva Italian Desk (guardonat pel directori legal italià TopLegal en 2016 amb el premi al millor Italian Desk d’una firma internacional) i co-liderant el grup de la indústria de la moda i el luxe.

Especialització

El fet d’haver representat intensament a clients estrangers en les seves inversions a Espanya m’ha donat una experiència rellevant en les operacions transnacionals. Com a secretari del consell d’administració de diverses multinacionals i negocis familiars, he tingut l’ocasió d’assessorar diversos grups i family offices en les seves inversions a Espanya i en altres països, en molts casos actuant com a assessor intern, liderant els aspectes legals d’una transacció i coordinant a un equip d’advocats de diverses jurisdiccions.

Reconeixement

A Itàlia he estat recomanat en diverses ocasions com un dels assessors espanyols preferits a l’hora de fer negocis a Espanya. Així mateix, el directori legal Best Lawyers em ve considerant des de fa alguns anys com un dels advocats de referència a Espanya en la meva àrea d’especialitat.

Habitualment sóc ponent en temes de govern corporatiu, reptes legals de la cadena de subministrament i d’estructures de distribució en diverses universitats i institucions professionals, participant també en diverses conferències internacionals. Actualment sóc membre del Consell Assessor del Fòrum Regional Europeu de la International Bar Association (IBA), la organització internacional d’advocats més important del món.

Idiomes

A més d’en espanyol i català, també assessoro en italià, anglès i francès.